Kép

 Gyermekkorom emlékei mai napig meghatározóak, ezért igen sok energiát és időt fektettem a műemlék ablakok újrafogalmazásásba, sajátos missziónak tekintem a múlt emlékeit alázattal megőrizni de a XXI. századi technikával fölvértezni.

A mostanában felújításra kerülő házak ablakai a századforduló (19-20. sz.) idején divatos ónémet, neoreneszánsz és klasszicista stílusban készülnek.
Ezeket most is ugyanúgy kézi faragással, faszobrász mester készíti. A faragásokkal, lécezésekkel, rozettákkal, betétekkel minden stílusban készülhetnek beltéri ajtók, borítások, spaletták is.
A technikák és a formavilág hozzájárul a kor hangulatának felidézéséhez. Emberközelibb, finomabb légkör létrehozásához.
Igényes felújításokhoz igényes ablakok kellenek. Egy kis plusz ráfordítással az egész utcaképet is megváltoztathatjuk.

A műemlék ablakok és ajtók készítése során két fontos tényező szerint alakítom ki a szerkezetet:

Készülhet hagyományos pallótokos kivitelben. E szerkezet szerint a tokmag mindkét élére borítás csatlakozik. Külső és belső szárnyszerkezetek vannak a tokra vasalva, egy falccal ellátva, gumizás nélkül. A szerkezetek hőszigetelő képessége elenyésző, régi műemlék épületekbe építhető, ahol nem követelmény a jó hőszigetelés.

A másik és egyben az általam legkedveltebb kialakítás a 68mm vastagságú szerkezet gyártása. Sokféleképpen díszíthető a régi ablak tökéletes lenyomataként, a mai kornak megfelelő hőszigetelő képességgel. Feldíszítve, faragott mintákkal a régmúlt szépségének megőrzését szem előtt tartva készítem el az Önök műemlék jellegű nyílászáróit, amelyek 2010. áprilisától rosenheimi minősítéssel kerülnek forgalomba.

Kérem, tekintse meg a műemlék ablakokról készült honlapomat is! A Perbálablak Asztalos Műhely képére kattintva láthatóvá válik egy válogatás eddig elkészült termékeinkből, referenciáinkból! A szolgáltatásaink menüpontban megtalálhatók a műemlék ablakokhoz választható díszítések is!

 

facebook